6 مورد از عوارض وابستگی به تلفن همراه

6 مورد از عوارض وابستگی به تلفن همراه

به گزارش پایگاه خبری وب‌سایت رند، تا همین چند سال پیش کسی فکر نمی‌کرد وسیله کوچکی مانند تلفن همراه یا موبایل بتواند بشر را به این شکل وابسته خود کند که حتی دورماندن از آن برای یک روز هم برای بسیاری از افراد غیرقابل تحمل باشد.

تلفن همراه تا چند سال پیش وسیله‌ای لوکس و تجملی بود و تنها تعداد محدودی از آن در دست افراد پولدار یافت می‌شد، اما امروزه استفاده از این وسیله نه تنها ثروتمند و فقیر نمی‌شناسد، بلکه محدوده سنی آن نیز از کنترل خارج شده و به وفور در اختیار کودکان قرار دارد.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید تعداد تلفن‌های همراه در ایران بیش از جمعیت کشور است و ایران با بیش از 80 میلیون نفر جمعیت، بیش از 100 میلیون سیم کارت ثبت شده دارد.

6 مورد از عوارض وابستگی به تلفن همراه

تلفن‌های هوشمند و شبکه‌های اجتماعی نقش فوق‌العاده‌ای در کاهش فاصله بین افرادی که در کشورها یا شهرهای دیگر زندگی می‌کنند، دارد. علاوه بر این نمی‌توان نقش این ابزارهای پیشرفته را در ساده و سهل کردن زندگی مدرن نادیده گرفت. اما یادتان باشد افراط در هر کاری بلای جانتان می‌شود.

عوارض مرگبار وابستگی به تلفن همراه چیست؟

مراقب عوارض اعتیاد به تلفن همراه باشید. وابستگی شدید به این ابزار هوشمند الکترونیکی می‌تواند ضررهای زیادی برای سلامتی‌مان دربر داشته باشد. اعتیاد یادآور چه تصویری برای شما است؟ آیا با شنیدن این کلمه به یاد افرادی که سال‌هاست وابسته به نوعی ماده مخدر هستند می‌افتید؟ تا به حال به انواع و اقسام جدید اعتیاد فکر کرده‌اید؟ آیا می‌دانید هر یک از ما ممکن است جز یکی از همین معتادین مدرن دسته‌بندی شویم؟

این روزها هر جا که می‌رویم عده‌ای سرگرم تلفن همراه خود هستند. فرقی نمی‌کند در خانه باشد یا محیط کار، پارک یا سینما، مهمانی یا در تنهایی. به نظر می‌رسد زندگی بدون تلفن‌های همراه امری است غیر قابل تصور که حالا می‌توان از آن به عنوان شایع‌ترین نوع اعتیاد در جهان نام برد. در واقع مسئله مهم در این مورد این است که بسیاری از افراد منکر اعتیاد خود به این دستگاه کوچک می‌شوند.

دانشمندان در تحقیقات خود موفق شده‌اند الگویی برای این اعتیاد ترسیم کنند. آنچه در این الگو قابل اهمیت است، کنار گذاشتن تعداد دفعات زنگ خوردن تلفن و چک کردن ایمیل‌هاست. البته این دو گزینه از مصادیق اعتیاد به تلفن همراه به حساب نمی‌آید.

آنچه میان معتادین به تلفن همراه دیده می‌شود حساسیت بالا نسبت به محرک‌هایی است که برای آنها نوعی پاداش دهنده است. همان طور که مواد مخدر برای یک معتاد سنتی منتقل کننده حسی خوب است، استفاده از تلفن همراه هم حالی خوش را در صاحبان آن ایجاد می‌کند و دور شدن از آن موجب نوعی درد می‌شود. به همین خاطر، خاموش کردن تلفن همراه نوعی خشم و عصبانیت را در فرد به وجود می‌آورد و استفاده از آن به ویژه برای صحبت کرده آنلاین با دوستان نوعی سرخوشی به همراه دارد.

نکته جالب توجه در این پژوهش، تشابه اثر اعتیاد به تلفن همراه با دیگر گونه‌های اعتیاد است، چراکه هر دو شکل از اعتیاد سلامتی را به خطر می‌اندازند و موجب کاهش طول عمر می‌شوند. کم شدن دید، دردهای مفصلی و تأثیرات مخرب بر قسمت‌های مختلف مغز در نهایت اثری جز از کار افتادگی اعضای بدن و مرگ زودرس ندارد.

عوارض استفاده بیش از حد از تلفن همراه توسط کودکان و دانش آموزان چیست؟

این روزها کمتر پیش می‌آید گوشی تلفن و یا تبلت دست کودکان نبینیم. بچه‌های 3 و 4 ساله حتی اگر خودشان صاحب گوشی همراه و تبلت نباشند، تمام فوت و فن‌های تلفن همراه پدر و مادرشان را حفظ هستند.

در واقع موبایل به یک وسیله جدانشدنی از دانش‌ آموزان تبدیل شده است. آنها تقریباً در همه جا از این وسیله استفاده می‌کنند، بازی می‌کنند، جست‌وجو می‌کنند و گاهی هم اطلاعات مفید کسب می‌کنند. اما واقعیت این است که دانش ‌‌آموزان اگر از این وسیله به درستی استفاده نکنند، بیش از هر قشر دیگری آسیب خواهند دید.

75 درصد دانش آموزان آمریکایی از موبایل استفاده می‌کنند.

6 مورد از عوارض وابستگی به تلفن همراه

طبق گزارش مرکز تحقیقاتی  PEW، در طول دو سال گذشته آمار استفاده از وسایل الکترونیکی در بین دانش ‌آموزان، از 52 درصد به 75 درصد افزایش یافته است. این در حالیست که آمارها حکایت از استفاده 38 درصدی کودکان زیر دو سال از گوشی همراه دارند، در حالی که دو سال قبل این آمار تنها 10 درصد بوده است.

 97 درصدی کودکان زیر 4 سال آمریکایی از تلفن همراه استفاده می‌کنند.

تحقیقات جدید پژوهشگران آمریکایی نشان داده است که 97 درصد از کودکان زیر 4 سال در ایالات متحده صرف نظر از درآمد خانواده، از تلفن همراه استفاده می‌کنند.  این تحقیق که در روزنامه ایندیپندنت منتشر شده است، 350 کودک را در یک جامعه کم‌درآمد مورد مطالعه قرار داد و هشدار داد که کودکان در معرض آسیب‌های ناشی از تلفن همراه که کم هم نیستند، قرار دارند.

معایب استفاده از گوشی برای کودکان
  1. ضعف بینایی: بررسی‌های جدید دانشمندان اروپایی نشان می‌دهد کار زیاد با تبلت به چشم کودکان آسیب‌های جدی وارد می‌کند و می‌تواند برای سیستم عصبی و چشمی کودکان بسیار مضر باشد.
  2. بروز مشکلات عصبی در کودکان: انجمن متخصصین اطفال آمریکا نیز می‌گوید که کودکان پیش از دو سالگی نباید به هیچ نمایشگری نگاه کنند. اما تقریبا 90 درصد کودکان تا قبل از دو سالگی به طور منظم تلویزیون نگاه می‌کنند. زمان مشاهده تلویزیون نیز به تدریج بیشتر می‌شود. یکجا نشینی و غافل شدن از بازی‌های کودکانه موجب بروز مشکلات عصبی در آنها می‌شود. کار زیاد با رایانه، تبلت، گوشی و حتی تماشای زیاد تلویزیون از فاصله نزدیک و مواجهه بیش از حد با منابع نوری باعث بروز این مشکل می‌شود.
  3. به وجود آوردن اختلالات ذهنی: به گفته محققان روسی، ارسال بیش از اندازه پیام کوتاه نوعی وسواس و اختلال ذهنی به دنبال دارد که متاسفانه نزد کاربران نوجوان بسیار رایج است. استفاده بیش از اندازه و غیر ضروری از تلفن همراه برای کاربر استرس و پریشانی ذهنی پدید می‌آورد. این اختلالات به حدی است که نوعی بیماری روانی و عصبی براساس آن تعریف شده است و فرد مبتلا در طول روز چندین بار احساس می‌کند گوشی تلفن همراهش زنگ می‌خورد.
  4. تومور مغزی: متخصصان انگلیسی باور دارند، تومور مغزی در نوجوانی و بزرگسالی حاصل استفاده بی‌رویه کودکان از وسایل الکترونیکی است. یک مطالعه جامع بین‌المللی در سال 2011 نشان داد، میان استفاده از وسایل الکترونیکی و ابتلا به تومور مغزی در بزرگسالی ارتباط مستقیم وجود دارد. هر چه کودک بیشتر از وسایل الکترونیکی استفاده کند، احتمال آسیب دیدن او در بزرگسالی افزایش می‌یابد.
  5. خطر ابتلا به سرطان: از آنجایی که تلفن‌های همراه برای برقراری ارتباط از امواج رادیویی استفاده می‌کنند،‌ یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های استفاده از این گونه وسایل افزایش خطر ابتلا به سرطان است.

 استفاده از ابزار دیجیتال ممکن است گاهی هم بسیار خوب باشد. به‌خصوص زمانی که بچه‌ها و والدینشان با یکدیگر برای استفاده از این دستگاه‌ها در تعامل باشند. پدرها و مادرها می‌توانند برای فرزندانشان کتاب الکترونیکی بخوانند، در بازی‌ها و اپلیکیشن‌های آموزشی به آنها کمک کنند و تجربه‌های کسب ‌شده از اسمارت‌فون‌ها را به دنیای واقعی متصل کنند.

در واقع، برخلاف آنچه به نظر می‌رسد، کودکان به دنبال‌ راه‌های بیشتری برای کار با اپلیکیشن‌ها و دستگاه‌ها هستند و اگر والدین نیز با آنها همراهی کنند، یادگیری و تجربه کاربری آنها بسیار غنی‌تر و موثرتر می‌شود.

 6 ضرر اصلی در استفاده بیش از حد، از موبایل 

6 مورد از عوارض وابستگی به تلفن همراه

  1. فشار بیش از حد بر روی چشم: با وجود اینکه چشم دوختن به صفحه‌ تلفن همراه یا تبلت الزاما نمی‌تواند منجر به آسیب‌های چشمی دائمی شود، اما چشم‌ها را خسته و حساس می‌کند. در واقع نگاه کردن طولانی مدت به صفحه‌ موبایل می‌تواند باعث خشکی چشم‌ها و حتی تاری دید شود. استفاده از تلفن هوشمند در رختخواب و نور ناشی از آن باعث می‌شود که ترشح ملاتونین (هورمون خواب) در بدن دچار اختلال شود. در نتیجه به سختی به خواب می‌رویم و زمانی که از خواب بیدار می‌شویم، بدن شارژ و با انرژی نیست. توصیه می‌کنیم قانون «20 -20 -20» همیشه در ذهنتان بماند، یعنی اگر مجبور هستید به مدت 20 دقیقه به صفحه‌ تبلت، رایانه یا اسمارت فون چشم بدوزید، باید به مدت 20 ثانیه به چشم‌ها استراحت دهید و به چیز دیگری در فاصله‌ 20 قدمی‌تان (فاصله‌ شش متری) نگاه کنید. همچنین لازم است که موبایل را با فاصله‌ مناسبی از چشم‌ها و هم سطح آنها نگه دارید.
  2. خطر تصادف: مطمئن برای شما هم پیش آمده است که هنگام صحبت با تلفن همراه یا فرستادن پیامک در حین رانندگی ناگهان خود را در معرض تصادف ببینید. متاسفانه تلفن همراه چه برای راننده‌ها و چه برای افراد پیاده بسیار مشکل آفرین شده است و بسیاری افراد به دلیل توجه نداشتن جان خود را از دست داده‌اند.
  3. سندرم گردن پیامکی: سندرم گردن پیامکی نتیجه  فشار زیاد وارده به ستون فقرات است که به دلیل پایین انداختن سر برای خواندن آخرین پست‌ها و پیام‌ها ایجاد می‌شود. در مقاله‌ای که اخیرا در واشینگتون پست به چاپ رسیده، آمده است که وزن سر ما زمانی که در وضعیت افقی قرار دارد حدود 5.5 کیلوگرم است، اما زمانی که گردن با زاویه ی 60 درجه خم می‌شود این میزان به بیش از 27 کیلوگرم می‌رسد. در نتیجه گردن و ستون فقرات مجبور می‌شود وزن زیادی را تحمل کند، اما مشکل اینجاست  که شما احتمالا چنان غرق دنیای مجازی می‌شوید که هیچ فشاری را احساس نمی‌کنید. متاسفانه به مرور زمان این وضعیت باعث تخریب مهره‌های گردن شده و حتی نیاز به عمل جراحی پیدا می‌کند. اگر درک درستی از وزن 27 کیلوگرمی روی گردن و ستون فقرات تان ندارید، تصور کنید که تمام روز یک کودک هشت ساله را قلمدوش کرده و روی شانه‌هایتان به این سو و آن سو ببرید.
  4. سندرم Text Claw: اگر جزء افرادی باشید که زیاد تایپ می‌کنند، احتمالا با سندرم کانال کارپال، همان بیماری دردناک ناشی از فشرده شدن عصب به دلیل فشار زیاد به دست‌ها و انگشتان آشنا هستید. علاوه بر این، مشکل خاص دیگری نیز وجود دارد که هنوز به طور پزشکی و علمی به اثبات نرسیده است. این مشکل مربوط به استفاده  زیاد از اسمارت فون‌ها است که به «text claw» معروف است، چون زمانی که متنی را تایپ می‌کنید انگشت شصت وارد عمل می‌شوند. افراط در این کار باعث می‌شود که فشار زیادی به مشت و ساعد وارد شود و درد در مچ و انگشتان و ساعد ایجاد شود.
  5. چاقی: جالب اینجاست که وقتی چیزی را عامل چاقی معرفی می‌کنیم، افراد زیادی دور آن را خط می‌کشند (بخصوص خانم ها). اما این اتفاق در مورد تلفن‌های هوشمند نمی‌افتد، یعنی تقریبا کسی حاضر نیست از اسمارت فون عزیزش جدا شود. نتایج پژوهشی که در آمریکا انجام شده نشان می‌دهد افرادی که مدت زمان طولانی با تلفن خود مشغول هستند، فعالیت بدنی کمتری دارند و از نظر جسمی شاداب و به اصطلاح «روی فرم» نیستند. البته برخی افراد نیز برای کاهش عذاب وجدان خود روی تردمیل می‌دوند و در حال دویدن مسیج‌های خود را رد و بدل می‌کند. باید بدانید که این کار باعث کاهش تمرکز شده و از شدت فعالیت‌تان می‌کاهد. علاوه بر این باعث می‌شود که فرم و وضعیت قرار گرفتن بدن تان نادرست باشد و نتوانید به درستی روی عضلاتتان کار کنید.
  6. کاهش کیفیت خواب: مشکل دیگری که ظهور تلفن‌های هوشمند به همه ما تحمیل کرده است، مشکل بیخوابی است. چون اکثر ما در زمان استراحت و خواب نیز موبایل را کنار نمی‌گذاریم و نمی‌خوابیم. معتادین به شبکه‌های اجتماعی و همچنین افرادی که اعتیاد کاری دارند به سختی از موبایل یا تبلت شان جدا می‌شوند، چون ترس از دست دادن پیام دوستان و یا ایمیل‌های کاری لحظه‌ای آنها را رها نمی‌کند. علاوه بر این نور ناشی از تلفن‌های هوشمند باعث می‌شوند که ترشح ملاتونین (هورمون طبیعی خواب) در بدن دچار اختلال شود. در نتیجه به سختی به خواب می‌رویم و زمانی که از خواب بیدار می‌شویم، بدن شارژ و با انرژی نیست.
برای ثبت نظر وارد شوید.
ورود و ثبت نام
نظرات
ابراهیم ایل بیگ

با درود بسیار مهم و بسیار سودمند و بسیار بسیار اگاهی دهنده با سپاس فراوان از وب سایت رند Gapcell

قیمت روز سیم‌کارت اخبار راهنما قوانین سوالات متداول درباره ما
همراه اول
ایرانسل
سرشماره‌های پربازدید
رایتل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید
شاتل موبایل
پیش‌شماره‌ها
سرشماره‌های پربازدید